„Concordia dorește ca împreună cu partenerii sociali să stabilească un calendar al creșterilor salariului minim pentru următorii 3-4 ani, după o formulă clară, care să ducă la o creștere a veniturilor angajaților, dar fără a pune o presiune insuportabilă pe companii. Și o formulă care să fie predictibilă. În opinia noastră, putem agrea cu partenerii sociali o creștere reală anuală fixă care să fie ajustată cu rata inflației și productivitatea. Concordia a avut anul acesta discuții constante cu ceilalți parteneri sociali reprezentativi la nivel național pentru a stabili calendarul de creștere până în 2024. Credem că putem ajunge împreună, prin dialog, la o formulă care să poată reprezenta o îmbunătățire a nivelului de trai pentru cei care sunt plătiți cu salariul minim”, crede Președintele Concordia, Steven van Groningen.

Steven van GroningenFoto: Festivalul Enescu

În același timp, adaugă el, am vrea să înțelegem mai bine situația celor 1,6 milioane de lucrători cu salariul minim din România, pentru a avea o imagine mai pertinentă. Guvernul s-a angajat să ne pună la dispoziție prin ministerele Muncii și de Finanțe datele necesare. Suntem încrezători că împreună cu partenerii sociali vom negocia o creștere care să compenseze pentru rata inflației și să aducă și ceva în plus într-o formulă care să poată fi replicată în anii viitori, pentru a ne asigura că toți cei care muncesc pot duce un trai decent și companiile pentru care lucrează rămân competitive.

Confederația Patronală Concordia este reprezentativă la nivelul economiei naționale și partener de dialog social. Reprezintă în acest moment 15 dintre cele mai puternice sectoare din economie (automotive, energie și utilități, financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport), cu un total de peste 350.000 de angajați și mai mult de 2.000 de companii, deopotrivă mari și mici, cu capital românesc și străin, având o perspectivă diversă și echilibrată asupra economiei naționale. Membrii Concordia cred în dialog pentru dezvoltare.