​Actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente, conform AHK România - Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

AHK RomaniaFoto: AHK Romania

“Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor”, menționează sursa citată.

Potrivit acesteia, România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

“În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ. De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ”, arată AHK România.

Citește și:

Mediul de business, scrisoare către Iohannis: Instituția Președinției are datoria de a readuce stabilitatea și încrederea în clasa politică, punând în frunte interesele României