Doi angajaţi ai ANAF Ilfov au fost reţinuţi de procurorii DNA fiind suspectaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Cei doi ar fi primit bani pentru soluţionarea unei cereri de rambursare a TVA, notează news.ro.

Sediu ANAFFoto: Hotnews

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 septembrie 2021, a inculpaţilor: Roșca Florin, inspector principal în cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov (în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă) și Zeca Mirela consilier superior în cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov (luare de mită).

”La data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, inculpatul Roşca Florin Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru colega sa, inculpata Zeca Mirela, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale. Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi inculpaţi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat”, a transmis, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în acelaşi context, Roşca Florin Cristian i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit.