In plin proces de achizitie de catre una dintre cele mai prestigioase institutii financiare din lume, Barclays, banca Expobank din Rusia a initiat o strategie de marketing inedita pentru sporirea notorietatii. Este vorba de un calendar sexy cu angajatele bancii, de la secretare si pana la manageri de top.

Dupa preluarea in valoare de 745 milioane de dolari anuntata luni, reprezentantii Barclays ar putea descoperi ca "activele" Expobank sunt mai tangibile decat si-ar putea imagina.

Ideea unui calendar sexy a apartinut chiar conducerii bancii. Kirill Yakubovskiy, presedintele consiliului de administratie, a aprobat proiectul, iar sotia sa, Elena Boksa, a realizat pozele.

Printre cele care au pozat in acest calendar se numara economistul-sef pentru clietela VIP, Anna Pogodina, sau sefa ei, Julia Kovyneva. De asemenea, Maria Guterman, senior manger, si Yevgenia Trusilova manager de vanzari au renuntat partial la lenjeria intima pentru a aparea in calendar.

Fotografiile femeilor, cu varste cuprinse intre 20 si 33 de ani, sunt acompaniate de sloganuri provocatoare si de mesaje publicitare.

Nici una dintre salariatele de la Expobank n-a incasat vreun ban pentru prestatiile lor.

Banca britanica Barclays a anuntat luni ca va achizitiona Expobank contra sumei de 745 milioane de dolari, ca parte a strategiei sale de a se extinde in cadrul pietelor emergente. Acordul este asteptat sa se incheie in vara anului 2008 si sa sporeasca castigurile pana in 2011.

Fondata in 1994, Expobank este o institutie relativ mica, cu doar 32 de filiale. La finele anului trecut, banca detinea active in valoare de 186 milioane de dolari. Expobank este detinuta in mod egal de magnatul de origine britanica Peter Hambro, partenerul sau Pavel Maslovski si directorii executivi Kirill Yakubovski si Andrei Vdovin.