Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã şi a îmbunãtãţit perspectiva din negativã în stabilã.

Standard & Poor'sFoto: Flickr/ eflon

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã, precum şi perspectiva stabilã, anunţă Ministerul Finanţelor, potrivit News.

”Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã şi a îmbunãtãţit perspectiva din negativã în stabilã„, anunţă Ministerul Finanţelor.

Potrivit instituţiei, cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt ”perspectivele solide de creştere economicã bazate pe sectorul privat dinamic şi pe utilizarea fondurilor NGEU şi aşteptãrile ca procedura de deficit excesiv sã acţioneze ca o ancorã-cheie a strategiei de consolidare fiscalã consistentã şi susţinutã în urmãtorii trei ani”.

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã, precum şi perspectiva stabilã.

”Potrivit agenţiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene încã ridicate sunt atenuate de perspectivele implementãrii programului de reformã ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţã recent aprobat, precum şi de perspectivele unei creşteri economice puternice”, transmite ministerul.

Perspectiva stabilã reflectã aşteptãrile agenţiei de îmbunãtãţire a poziţiei fiscale a României în urmãtorii ani.

“Anunţurile celor douã agenţii de rating reprezintã un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscalã, în atingerea ţintelor asumate şi în implementarea mãsurilor de reformã şi investiţii la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare şi Rezilienţã. Totodatã, reconfirmarea ratingului României reprezintã o dovadã a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.”, a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, citat de News.