HotNews.ro a găzdut miercuri, începând de la ora 10.00, lansarea studiului „Serii istorice de date. Populaţia României 1860-2020", semnat de prof. univ. dr. Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, şi prof. univ. dr. Vasile Ghețău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române. Evenimentul poate fi urmărit pe HotNews.ro, dar și pe contul de Facebook al INS.

Populatia Romaniei. Serii de dateFoto: Hotnews

Lansarea este programată de Ziua Europeană a Statisticii 2021 și este un preambul al Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor – Runda 2021, care va avea loc în prima parte a anului 2022.

Studiul „Serii istorice de date. Populaţia României 1860-2020" este o premieră publicistică în domeniu. Sunt prezentate date despre populația României în granițele teritoriale actuale de la primul recensământ din istorie, 1860, și până în 2020. Mutațiile profunde suferite de țara noastră sunt surprinse în datele statistice culese din documentele vremii, iar autorii au încercat să evite orice particularitate cu substrat politic.