​Doi inspectori de la ANAF Ilfov au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi primit mită 2.500 de lei, notează Agerpres. Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Mirelei Zeca, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru luare de mită. În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Florin Cristian Roşca, fost inspector principal ANAF, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, acesta fiind de acord să i se aplice o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub o supraveghere de patru ani.

Sediu ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Totodată, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, i se interzic următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, la data de 17 august, în contextul efectuării unui control, Mirela Zeca şi Florin Cristian Roşca ar fi primit suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru ca în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei să constate că firma este îndreptăţită să primească aceşti bani.

Roşca i-ar fi promis omului de afaceri şi că îşi va exercita influenţa, pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra conducerii ANAF Ilfov, pentru a fi aprobat raportul de inspecţie fiscală.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul Bucureşti.