Accesul contribuabililor în incinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și în sediile structurilor subordonate, se va efectua doar cu certificat verde (Green Pass), începând de luni, informează instituția.

Sediu ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Astfel, vor avea acces:

• persoanele care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

• persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

• persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinării împotriva virusului SAR - COV 2, trecerii prin boală sau testării, poate fi descărcat pe https://certificat-covid.gov.ro/.

“Reamintim contribuabililor că obligațiile fiscale pot fi îndeplinite utilizând mijloacele de comunicare la distanță. Astfel, declarațiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV) sau prin https://www.e-guvernare.ro/. Pentru efectuarea plăţilor pot fi folosite servicii oferite de terţi: Internet banking sau www.ghiseul.ro. Informaţii generale în domeniul fiscal se pot obţine la Call center ANAF, la numãrul de telefon 031.403.91.60”, menționează sursa citată.