​Ordinul ANAF și noul formular 084 pentru e-factura, în Monitorul oficial

de F.B.     HotNews.ro
Luni, 1 noiembrie 2021, 14:44 Economie | Finanţe & Bănci


Formular e-factura
Foto: Monitorul Oficial
Înscrierea în Registrul RO e-Factura se va face prin transmiterea formularului (084) „Cerere privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura/renunțare la cererea privind înregistrarea în Registrul RO e-Factura”, având bifată secțiunea III, conform ordinului ANAF publicat în Monitorul oficial. Acesta conține și instrucțiunile de completare.

Operatorul economic care a optat pentru utilizarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura este înscris în Registrul RO e-Factura începând cu data de 1 a lunii următoare transmiterii formularului (084).

Registrul RO e-Factura permite:

• consultarea informaţiilor pentru fiecare operator economic în parte, identificat prin codul de identificare fiscală sau prin codul de înregistrare în scopuri de TVA, în situația în care acesta este înregistrat în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal;

• furnizarea, prin servicii web, a informațiilor din Registrul RO e-Factura. Interogarea registrului se face pe baza unei liste care conține codul de identificare fiscală al operatorului economic. Răspunsul serviciului web furnizează informații privind denumirea/numele, prenumele și adresa la care își are domiciliul fiscal fiecare operator economic care figurează în registru, starea (figureaza/nu figureaza) la data solicitată de către persoanele interesate, precum și intervalul de înregistrare corespunzător datei solicitate.

Prima dată, e-Factura va fi doar în relația B2G (Business to Government).

Reamintim că OUG privind factura electronică a fost publicată în Monitorul oficial în octombrie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20962 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by