​În acest moment suntem între ciclurile financiare, a declarat Sorin Maxim, Președinte, ROREG, director general, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest). "Pornim următorul ciclu 2021-2027, care chiar dacă ar trebui să înceapă în 2021, programele încă nu au fost transmise Comisiei Europene. Urmează să fie finalizate spre finalul acestui an. Probabil undeva în luna martie va fi perioada în care putem să ne uităm la primele finanțări care ar putea să apară în Programele Operaționale Regionale", a spus el, în cadrul unei conferințe organizată de profit.ro.

BaniFoto: Agerpres

Potrivit acestuia, începând cu acest ciclu financiar, în ceea ce privește programele care vor finanța zona de IMM, componentele din cadrul programelor operaționale regionale vor fi finanțate la nivel regional.

"E foarte important ca beneficiarii care doresc să obțină finanțare să se uite la tipologia de finanțare pe care fiecare regiune și-o propune", a afirmat Maxim.

Alocarea, spune el, ține cont de principiile coeziune.

"Regiunile cele mai sărace vor avea cele mai mari alocări. Există o formulă de împărțire a resurselor. Fiecare regiune are realizată o strategie de specializare inteligentă care are câteva domenii de specializare inteligentă pe care va finanța în următoarea perioadă proiecte", a precizat reprezentantul ADR Vest.