Bucăți de autostrăzi și locurile de joacă ale școlilor din Beijing au fost închise vineri din cauza poluării puternice, în timp ce în China a crescut producția de cărbune, conform AFP, citată de The Straits Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim că în acest moment China se confruntă cu o criză energetică.

O ceață groasă a acoperit vineri zone din nordul Chinei, vizibilitatea în unele zone fiind redusă la mai puțin de 200 de metri, potrivit meteorologilor.

Autoritățile din Beijing spun că poluarea e din cauza „condițiilor meteorologice nefavorabile și a răspândirii poluării regionale”.

Porțiuni de autostrăzi către marile orașe, inclusiv Shanghai, Tianjin și Harbin au fost închise din cauza vizibilității slabe.

Poluanții detectați vineri dimineața de o stație de monitorizare a Ambasadei SUA din Beijing arată că s-au atins niveluri definite drept „nesănătoase” pentru populație.

Nivelul particulelor mici sau PM 2.5 care ajung adânc în plămâni și cauzează boli respiratorii era de 220 – mult peste nivelul recomandat de Organizația Naționala a Sănătății, respectiv de 15.

Smogul este posibil să rămână până cel puțin sămbătă seara, potrivit oficialilor orașului.

China a anunțat la începutul săptămânii că a crescut producția zilnică de cărbune cu mai mult de un milion de tone pentru a atenua deficitul de energie care a forțat fabricile să se închidă în ultimele luni.

China generează circa 60% din energie din arderea cărbunilor.