​Banca Transilvania a lansat pentru clienții săi creditul Practic BT Verde care, până la finalul anului, vine cu dobândă fixă cu până la trei puncte procentuale mai mică față de oferta standard și pentru care se poate aplica onlie. Cel mai ieftin credit din oferta băncii încurajează clienții să consume sustenabil, creditul fiind destinat exclusiv cumpărării de aparatură, electrocasnice, soluții de mobilitate urbană, echipamente sau materiale eco-friendly.

Banca TransilvaniaFoto: Hotnews

Creditul de nevoi personale vine până la finalul anului cu o dobândă fixă, cu până la trei puncte procentuale mai mică decât oferta standard. Astfel noua dobândă este de 7,5%/an pentru creditul cu asigurare și de 8%/an pentru creditul fără asigurare de viață și șomaj.

De exemplu, pentru un credit în valoare de 43.000 lei, prin creditul Practic BT Verde cu asigurare de viață și șomaj, cu o dobândă fixă pe toată perioada de creditare de 7,5%, pe 5 ani, clientul va plăti o rată lunară de 861,63 de lei. Cu un DAE de 9,16%, costul total al creditului va fi de 9.989,15 de lei, valoarea totală de plătit fiind de 52.989,51 de lei. În valoarea totală a creditului este inclus și costul asigurării în valoare de 1.204 lei.

În cazul în care clientul alege creditul Practic BT Verde fără asigurare, dobândă fixă pe toată perioada de creditare devine 8%, pe 5 ani. Astfel rata lunară va fi de 871,88 lei. Cu un DAE de 8,39%, costul total al creditului va fi de 9.400,7 de lei, iar valoarea totală de plată la finalul perioadei va fi de 52.400,7 de lei.

Pentru a se asigura că produsele cumpărate sunt eco-friendly, Banca Transilvania solicită un document precum o factură proformă, factură fiscală sau oferte comerciale care să dovedească natura eco-friendly a bunurilor. Creditul poate fi solicitat direct online sau în una din unitățile din rețeaua BT.

Clienții pot obține o sumă cuprinsă între 5.000 și 100.000 de lei, iar veniturile acceptate fac parte dintr-o gamă largă care include salarii, pensii, diurne, chirii, dividende, activități independente, drepturi de proprietate intelectuală etc. Perioada de creditare este între o lună și se întinde până la 60 de luni (5 ani) atât pentru creditele cu asigurare, cât și pentru cele fără asigurare de viață și șomaj.

Noul credit BT vine în completarea ofertei verzi a băncii și este adăugat lângă primul card eco-friendly din România, cardul de debit BT Visa Classic și Creditul Imobiliar-Ipotecar Verde pentru cumpărarea unei locuințe eficiente din punct de vedere energetic

Articol susținut de Banca Transilvania.