Eu nu vreau acum să arăt cu degetul la unele compartimente ale pieței muncii, dar sunt oameni care câștigă foarte bine și n-ar trebui să beneficieze de scutiri sau de un regim preferențial, a declarat Daniel Dăianu, în cadrul unei conferințe organizată de cursdeguvernare.ro. El a răspuns unei întrebări adresate de avocatul Gabriel Biriș.

Daniel DaianuFoto: YouTube

Gabriel Biriș: Apropo de efortul de ajustare al deficitului, în special pe partea de venituri. Știm cu toții că în special în perioade dificile creșterea fiscalității este o măsură prociclică și nu ajută, dar eliminarea scutirilor? Noi, în momentul de față, în România, avem foarte multe scutiri.

El a fost întrerupt de către profesorul Daniel Dăianu: De acord cu dumneavoastră. Dumneavoastră ați pus o întrebare și răspundeți singur. Așa este. Haideți să renunțăm la ele. M-aș bucura ca mediul de afaceri să susțină așa ceva.

„Este drept că statul, de pildă, ar vrea să încurajeze un domeniu, agrobusiness, să spunem, e altă poveste și acolo poți să o faci și cu bani europeni. Eu nu vreau acum să arăt cu degetul la unele compartimente ale pieței muncii, dar sunt oameni care câștigă foarte bine și n-ar trebui să beneficieze de scutiri sau de un regim preferențial. Dumneavostră știți foarte bine la cine mă refer”, a spus profesoriul.

• Și așa cota unică de fapt nu mai există în România. Noi avem un regim care este găurit în toate felurile.