Clientii Raiffeisen Bank au fost joi tinta unui nou atac de tip phishing. Reprezentantii institutiei bancare au declarat pentru HotNews.ro ca acest atac a inceput in aceasta dimineata, iar specialistii Raiffeisen Bank lucreaza in prezent pentru stoparea lui.

Potrivit e-mail-ului primit de mai multe persoane, banca a modificat recent sistemul online de securitate, iar pentru a proteja informatiile clientilor impotriva accesului neautorizat, furtului de identitate si impotriva fraudei de cont acestia sunt rugati sa intre peo pagina de internet si sa completeze datele personale.

Pentru a da si mai multa credibilitate, la sfarsitul mesajului sunt prezentate mai multe nume ale unor oficiali din cadrul grupului Raiffeisen, insa in unele cazuri functiile acestora nu sunt cele reale, sau nu activeaza in cadrul Raiffeisen Bank.

Potrivit UrbanNews, atacul informatic se deruleaza de la IP-ul 63.170.216.37. Mesajul este trimis de pe adresa de e-mail support@www.raiffeisenbank.ro .

Iata textul e-mail-ului, al carui subiect este "In atentia tuturor clientilor Raiffeisen Bank !":

"Private Banking

In atentia tuturor clientilor Raiffeisen Bank,

La data de 04/Martie/2008 Raiffeisen Bank a modificat sistemul online de securitate.

Prin acest intermediu suntem obligati sa mentinem increderea clientilor nostri prin a proteja intimitatea si securitatea informatiilor dumneavoastra personale.

Pentru a proteja informatia dumneavoastra impotriva accesului neautorizat furtul de identitate si frauda de cont va rugam sa urmati urmatorul link si sa va confirmati datele personale:

http://www.raiffeisen.ro/wps/portal/internet

Steven van Groningen - Presedinte Raiffeisen Bank Romania

Calin Rangu - Director IT&C Raiffeisen Bank Romania

Dana Mirela Ionescu - Presedinte Consiliu de Administratie/ Director General

Iuliana Musat - Membru in Consiliul de Administratie/ Director Operatiuni

James Stewart - Membru in Consiliul de Administratie

Steven van Groningen - Membru in Consiliul de Administratie

Va multumim pentu intelegere. lucrand impreuna putem preveni fraudele.

Raiffeisen Bank : Reusim Impreuna .

Raiffeisen Bank 2008"

In jurul orei 12:00, browser-ul de internet Mozilla Firefox avertiza ca pagina folosita pentru atac este suspecta ca fiind utilizata pentru frauda pe internet, iar Internet Explorer o califica drept "Phishing Website".