Daniela Pescaru a fost numită de Nicolae Ciucă în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Până acum a ocupat funcția de director general la Direcția Generală de Programare Bugetară. Este cunoscută de mai toți factorii de decizie, fiind cea care prezintă, anual, bugetul lângă miniștri sau chiar în locul lor în Parlament când aceștia lipsesc. Chiar și la bugetul pe 2021 a fost în Comisii.

Daniela PescaruFoto: Hotnews

În general, la orice întrebare legată de buget, miniștrii se consultă cu ea deoarece îl cunoaște cel mai bine.

A mai fost secretar de stat în perioada 2014-2019. Practic, în noiembrie 2019 și-a dat demisia din funcție și a mers pe cea de director general în cadrul acelei direcții.

Ea lucrează în Ministerul Finanțelor din 1991, unde a început ca expert la direcția de programare bugetară, după care în 2003 a devenit șef serviciu în aceeași direcție, în 2007 - director general adjunct, din 2009 director general, iar ulterior a devenit secretar de stat.

A terminat Academia de Studii Economice - Planificare şi Cibernetică Economică, iar apoi a obținut o diplomă Diplomă de studii postuniversitare de specializare în managementul instituţiilor publice.