Pot să vă spun că bugetul pe 2022 este construit pe investiții de 7% din PIB, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de vineri în care s-a adoptat Ordonanța-trenuleț, despre care HotNews.ro a scris în această dimineață (adică varianta nouă). “Pot să vă spun că discuțiile s-au închis cu ministerele. Pot să vă spun, ca la orice buget, nu există zâmbet. Nu există neapărat zâmbet și nici satisfacție, dar există foarte multă provocare în față pentru toți miniștrii”, a spus el.

Adrian CaciuFoto: Guvern

• Avem absorbție de recuperat din cadrul financiar multianual 2014-2020. Intrăm în anul 2022 și s-ar putea să intrăm într-un risc de default, cum îi spunem noi în alt sistem, în sensul în care ne apropiem de 2023 și se închide cadrul financiar multianual.

„Deja dăm drumul la implementarea PNRR. Deja avansul pe PNRR e în țară. Lucrăm să ducem banii cât mai rapid către ministere și către coordonatorii de reforme. Avem și provocarea cu cadrul financiar 2021-2027”, a precizat ministrul Finanțelor.

Potrivit acestuia, „92 miliarde lei vrem să le dăm către economia locală, autoritățile locale, în infrastructură”.

• Nu o să fie anul viitor lapte și miere, dar măcar să vedem cum vedem în Ungaria, lucrători pe toate tronsoanele pe care s-a deschis câte un șantier sau se finanțează.