În Bugetul pe 2022, Serviciile au bugete mai mari decât în 2021. HotNews.ro le-a prezentat duminică, dar le vom relua puțin mai jos. Întrebată despre acest lucru în cadrul ședinței CES, Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor a spus că sunt multe proiecte finanțate cu fonduri europene, iar la STS trebuie ținut cont de aplicațiile informatice făcute odată cu pandemia.

Lucian Heius si Daniela PescaruFoto: Hotnews

„Bugetul Serviciilor, dacă vă uitați în structura cheltuielilor, o să vedeți că creșterile importante sunt pe partea de cheltuieli din fonduri europene. Eu și ele niște proiecte finanțate din fonduri europene. Noi încurajăm orice inițiativă de a utiliza fonduri europene. Au fost prevăzute fonduri cu această destinație pentru SPP, SRI. STS este implicat în toate aplicațiile informatice cu pandemia, acolo sunt cheltuieli mari, investiții”, a spus Daniela Pescaru.

Bugetele Serviciilor în 2022:

SRI – 3,17 miliarde lei (+8,29%)

SIE – 600,2 milioane lei (+44,7%)

SPP – 366,9 milioane lei (+26%)

STS – 938,2 milioane lei (+37%)

De ce cresc bugetele Camerei Deputaților și Senatului

Senatul va avea un buget 217,7 milioane lei, mai mare cu 1,76%, iar Camera Deputaților: 505,6 milioane lei (+15,5%).

Lucian Heiuș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor a afirmat: „La Camera Deputaților și la Senat sunt multe proiecte de investiții: reparații, modernizări. Clădirea deja este într-o anumită fază de degradare și trebuie neapărat intervenit. Știți cu toții foarte bine dimensiunea considerabilă a acestei clădiri. Ea trebuie întreținută. De aceea au crescut un pic cheltuielile. Nu sunt foarte multe, poate vreo 52 milioane lei în plus față de anul trecut”.

Daniela Pescaru a spus că acele creșteri ar fi și din cauza unei conferințe internaționale: Au creștere pentru că la anul se organizează o conferință internațională. Ei trebuie să facă investiții, să amenajeze o sală de conferință. Înțeleg că vor fi câteva sute de participanți.

Proiectul bugetului de stat pe 2022 a primit aviz nefavorabil în ședința CES.