Va trebui să ne gestionăm generațiile tinere care ne sunt elitele în învățământ, a declarat Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii. „Ce facem cu ele? Avem programe pentru tineri și în agricultură și în altă parte, dar n-avem un program pentru elitele care devin șefii de promoție sau au realizări extraordinare din învățământul românesc intern, dar și în cel de-afară”, a afirmat el, în cadrul unui eveniment cu ocazia lansării cărții „Să gândim dincolo de azi. Modelul economic românesc în Uniunea Europeană România – Orizont 2040”.

HotNews.roFoto: Hotnews

• Este una dintre marile probleme are viitorului nostru. Cu ce ne înlocuim pe noi? Că noi trebuie să ne înlocuim, astăzi. Noi trebuie să-i creăm pe cei care să preia mai departe o anumită idee și încredere, până la urmă, dacă nu cu cei care realizează performanțele, de pe băncile școlii.

„Asta este o politică pe care o abordăm, după părerea mea, absolut greșită și de foarte mulți ani, cu încrederea că trebuie să scăpăm de acești tineri și apoi că trebuie să-i cautăm și să-i găsim. Unde să-i găsim. E o problemă mare și cred că viitoarea strategie care o facem, problema aceasta a creionării generațiilor atașate de ea și încredere pentru ceea ce poate produce această țară, este o foarte mare obligație pentru generația noastră de astăzi”, a mai afirmat Valeriu Tabără.