Sunt mulți care au fugit cu banii din România, iar statul ar trebui să facă o politică de atragere a lor, este de părere Constantin Boștină, președinte al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES).

Eveniment lansare carte ASPESFoto: Hotnews

“Vreau să ne luptăm cu problemele. Problema merită de dezbătut atât timp cât putem să-i mai îndreptăm pe cei care au fugit cu banii din România, că sunt mulți care au fugit cu banii din România, să vină cu ei acasă”, a spus el.

Chiar statul, spune Boștină, ar trebui să facă o politică de atragere a celor care practic au făcut bani în România și nu investesc în România, “stimulându-i să nu facă investiții în România, evident, cu anumite facilități”.

„Peste anumite sume să se facă niște impozite progresive pentru că asta este realitatea. În afară de câțiva care sunt generatori de capital propriu prin forțe proprii, capitalul privat din România are niște lucruri care… de aceea nici nu se mai întoarce acasă, ca să nu miroasă. Cei care s-au hotărât să rămână în țară, au rămas în țară și fac ceea ce pot să facă dar la un nivel nu atât cât s-ar putea prin rezervele care circulă la ora actuală în lume”, a mai afirmat el.