Microîntreprinderile cu capitaluri pozitive pot beneficia de bonificații la impozitul pe venit. Pentru asta trebuie să depună Declarația 100. Problema este că, în continuare, nu este actualizată. Mai nou, ANAF a venit pe site-ul propriu, la secțiunea privind descărcarea declarațiilor, cu o informare vizavi de asta: Formularul nu conţine modificările conform OUG 153/2020.

Anunt ANAF Declaratia 100Foto: ANAF

"Probabil cei de la ANAF s-au săturat să fie sunați de antreprenori, dacă au anunțat asta", spune consultantul fiscal Cornel Grama.

Așadar, văzând acest anunț, ce să facă firmele cu capitaluri pozitive? Să aștepte în continuare.

Da, e timp până în vară, când e termenul limită (25 iunie), dar antreprenorii vor să plătească mai repede banii către stat ca să scape.

Cum spunea și Grama recent: „Oamenii vor să plătească mai repede. Să încheie socotelile, să nu mai stea până în iunie. Ar intra mai repede bani la buget. Văd că până acum nu a fost actualizat formularul. Nu e ceva complicat”.

HotNews.ro a trimis o solicitare către ANAF de pe 17 ianuarie, dar nu am primit răspuns până la ora asta.

Pentru cei care vor să știe despre cereduceri de impozite (click pentru a deschide) este vorba (pentru că se aplică și plătitorilor de impozit pe profit), citiți textul din 2020, cu privire la OUG 153/2020.