Bursa din New York a ajuns miercuri la a patra sesiune consecutivă de creștere, pe o piață care vede îmblânzzirea discursului Fed și care este mulțumită de rezultatele companiilor, scrie AFP

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a câștigat 0,63% și a urcat la 35.629,33 puncte,
  • indicele Nasdaq, cu o puternică coloratură tehnologică, a câștigat 0,50% și a închis la 14.417,54 puncte,
  • iar indicele S&P 500 a crescut cu 0,94% la 4.589,9.

Mulți investitori s-au declarat ușurați de tonul celor mai recente discursuri ale membrilor Băncii Centrale Americane (Fed), care par să fi exclus posibilitatea unei creșteri a ratei dobânzii de bază cu 50 de puncte de bază (0,5 puncte procentuale), prima din 2000.

„Toată lumea s-a calmat puțin”, a comentat Maris Ogg, președintele companiei de management Tower Bridge Advisors.

Un alt catalizator al indicilor de miercuri au fost rezultatele strălucitoare ale mai multor nume mari de pe bursă, în primul rând Alphabet (Google), dar și producătorul de semiconductori AMD.

„Chiar dacă rezultatele sunt neregulate, din toate motivele pe care le știam deja”, de la probleme de aprovizionare la inflație persistentă, la lipsa forței de muncă, nu sunt rele. ”Au avut o mulțime de cifre bune”, a menționat analistul.

Investitorii nu au profitat prea mult de pierderea a 301.000 de locuri de muncă în sectorul privat în ianuarie în Statele Unite, ceea ce i-a luat totuși prin surprindere pe economiști, care se așteptau la crearea de 220.000 de locuri de muncă.

Economistul-șef al cabinetului ADP, care a publicat aceste cifre, a indicat că această mișcare a fost legată de „efectul variantei Omicron” a coronavirusului.