Programul Tezaur, adică titlurile de stat destinate populației prin Trezorerie, va continua în februarie 2022, conform Ministerului Finanțelor. Astfel, începând de luni românii pot investi pe 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35% pe an.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Ministerului Finanțelor, titlurile de stat pot fi cumpărate:

● Între 07 – 24 februarie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.

● Între 07 – 25 februarie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;

● Între 07 – 24 februarie 2022 în mediul urban și 07 – 23 februarie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A..

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

• Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

“Anul trecut mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur - o sumã record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul cã din ce în ce mai mulți bani sunt încredințați pentru economisire confirmã acest lucru”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.