În două săptămâni, cel târziu, vom veni cu un plan de măsuri la nivel de executiv (în ceea ce privește facturile la energie n.r.), a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian CaciuFoto: Hotnews

„Sunt o serie de soluții pe masă, să știți. Fac absolut tot ce ține de Ministerul de Finanțe să venim cu măsuri care pe deoparte să reducă efectele, deci să nu mai avem efecte în piață cu privire la prețuri mai mari, adică să păstrăm cumva ce-am început să facem în februarie și martie, vedem ce tip de măsură, și să restructurăm cauzele care au dus la această inflație în lanț”, a spus ministrul.

BNR, spune el, a făcut o apreciere „pe care o consider corectă” pentru că, evident, atâta timp cât nu ai venit cu un pachet de măsuri, faci o analiză pe ceea ce există, care expiră la 1 aprilie.

„Noi vom avea, deja, la începutul lunii martie pachetul de măsuri cu care Executivul să meargă în zona și politică și să venim foarte curând cu un plan de măsuri. Nu va fi o singură măsură. Măsurile trebuie să fie într-un pachet care să vizeze efectele, dar și cauze. Să nu uităm că România are nevoie în continuare de investiții în energie, de producție”, a mai afirmat Adrian Câciu.

Potrivit acestuia, scopul este ca inflația să nu se ducă în două cifre și ca prețurile să scadă.