Președintele PNL Florin Cîțu spune că salariile românilor pot crește prin reducerea contribuțiilor, iar inflația poate fi temperată prin reducerea TVA. Aceste propuneri vin după ce, sâmbătă, liderul PSD Marcel Ciolacu, a vorbit despre supraimpozitarea celor cu mai multe case și mașini și a sugerat că ar trebui umblat și la cota unică.

Marcel Ciolacu si Florin CituFoto: AGERPRES

Duminică dimineață, Cîțu a postat pe Instagram, împreună cu binecunoscutul său tag ”#RomâniiTrebuieSăȘtie”, două ”Soluții:

1.Reducerea contribuțiilor = mai mulți bani în buzunarele românilor

2.Reducerea TVA = temperează inflația”.

”Soluții pentru a crește salariile pentru toți românii: Reducerea CAS de la 25% la 20% = aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, a adăugat fostul premier pe rețeaua de socializare.

Propunerile lui Cîțu vin după ce, sâmbătă, Ciolacu a afirmat că propunerile ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, privind supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă „o abordare social-democrată”.

„Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state... Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic”, a adăugat Ciolacu.

Când i s-a atras atenția că partenerii de guvernare din PNL sunt susținători ai cotei unice, Ciolacu a răspuns că există guverne de dreapta în Europa care nu aplică o astfel de cotă, așa că nu este o încălcare a doctrinei liberale.