Contribuabilii trebuie să se aștepte la verificări tematice pe zona muncii, anunță șefa ANAF, Mirela Călugăreanu. Acestea vor fi realizate împreună cu Inspecția Muncii din a doua jumătate a lunii martie.

Mirela CalugareanuFoto: YouTube

„În PNRR ne-am propus să operaționalizăm până la finalul lunii martie un plan comun de acțiuni, împreună cu colegii noștri de la Ministerul Muncii, mai precis de la Inspecția Muncii. Planul comun de acțiuni vizează prevenirea muncii subdeclarate”, a spus ea, în cadrul unei conferințe organizată de PwC România.

Potrivit acesteia, protocolul este deja încheiat cu Inspecția Muncii.

„Avem într-o fază avansată avizarea și semnarea acestui plan comun de acțiuni care va deveni operațional în partea a doua a lunii martie. Contribuabilii trebuie să se aștepte la verificări tematice din această perspectivă”, a precizat șefa ANAF.

• Vom colabora cu colegii noștri de la Inspecția Muncii.

„Nu i-am stabilit încă un nume de scenă (operațiunii n.r.), ca să zic așa. Această activitate va avea un rol extrem de important. An de an pe Semestrul European multe critici au venit în zona aceasta, cum că instituțiile cu atribuții în domeniu nu au colaborat corespunzător astfel încât să se înregistreze o diminuare semnificativă a fenomenului de nedeclarare și subdeclarare din această perspectivă și cu consecințe în ceea ce privește încasarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale”, a afirmat Mirela Călugăreanu.