Este firească reacția investitorilor de astăzi după evenimentele din Ucraina și este de înțeles îngrijorarea oamenilor în aceste condiții de incertitudine, a declarat Adrian Anghel, de la OTP Asset Management, pentru HotNews.ro, cu privire la scăderile pe care pe vedem astăzi pe burse.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Reacția piețelor este cât se poate de normală, vedem o depreciere a indicilor bursieri și, în același timp, o apreciere a titlurilor de stat din Europa, ceea ce sugerează o fugă către siguranță”, a spus el.

În aceste momente, spune Anghel, investitorii ar trebui să caute active de calitate, lichide, și nu în ultimul rând să aibă o diversificare a portofoliilor, atât din punct de vedere al claselor de active (imobiliare, acțiuni, obligațiuni, cash) cât și valutar și geografic.

Bursele au deschis pe roșu în această dimineață, ca reacție la războiul din Ucraina. S&P 500 avea o scădere de 2,42%, Dow Futures de 2,37%, Nasdaq Futures de 2,87%, Russell 2000 futures de 2,52%. De asemenea, în Europa în general vedem scăderi de 2-3,5%.

Cea mai afectată, de departe, este cea de la Moscova, unde vedem deprecieri de 45-50%.