​Toate sancțiunile vor fi ridicate față de cetățenii ucraineni care în prezent sunt supuși unor măsuri restrictive și care sunt pregătiți să apere țara în rândurile Forțelor de Apărare Teritorială, a anunțat joi președintele Volodymyr Zelenskyi. Acesta a spus că Banca Națională și sistemul bancar dispun de toate resursele necesare, dar a fost introdusă o limită de retragere a numerarului de 100.000 UAH (Hrivna - moneda națională a Ucrainei), echivalentul a circa 3.000 de euro.

Ucrainenii au facut cozi la bancomate de la primele ore ale diminetiiFoto: Stringer / Sputnik / Profimedia Images
  • „Vom ridica sancțiunile prin decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare împotriva tuturor cetățenilor Ucrainei care sunt gata să ne apere statul cu armele în mână, ca parte a apărării teritoriale. Toți cei care au experiență de luptă și se pot alătura apărării Ucrainei trebuie să vină imediat la centrele de personal relevante ale Ministerului Afacerilor Interne”, a spus joi președintele Volodymyr Zelenskyi.

Președintele Ucrainei a mai dat asigurări că Banca Națională și sistemul bancar dispun de toate resursele necesare pentru a răspunde nevoilor financiare ale statului.

Consilierul președintelui, Mykhailo Podoliak, a adăugat că a fost introdusă o limită de retragere a numerarului de 100.000 UAH (Hrivna - moneda națională a Ucrainei).

  • "Au fost câteva întreruperi în urmă cu câteva ore cu posibilitatea de a plăti bunuri sau servicii cu cardul. Toate acestea sunt manifestări locale ale atacurilor cibernetice, care sunt însoțite de atacuri militare asupra industriilor noastre. În sectorul bancar, totul este suficient de controlat", a declarat Mykhailo Podoliak.

Mykhailo Podoliak a mai spus că sectorul energetic funcţionează normal.

"Centralele nucleare, hidrocentralele funcționează normal. Securitatea este crescută, dar a fost întărită de câteva săptămâni. Astăzi, bineînțeles, există protecție suplimentară. Încă nu avem întreruperi de curent", a spus el.