În contextul evoluției situației de securitate din Ucraina, Autoritatea Vamală Română în colaborare cu celelalte structuri cu competențe de control la frontieră a luat măsuri organizatorice pentru asigurarea numărului de personal vamal necesar, în eventualitatea creșterii fluxului de mărfuri și călători, informează instituția într-un comunicat de presă.

Sigla Autoritatii Vamale RomaneFoto: Hotnews

“Autoritatea vamală cooperează permanent cu celelalte autorități cu competențe de control la frontieră pentru a răspunde amenințărilor și riscurilor în mod eficient”, menționează sursa citată.

În prezent, spune ANAF, în toate birourile vamale situate la frontiera externă a României cu Ucraina și Republica Moldova situația este stabilă, autoritatea vamală efectuând controalele specifice în conformitate cu legislația vamală unională și națională.

• Un grup de coordonare operativă monitorizează de la nivelul central al autorității vamale situația din birourile vamale de frontieră și dispune măsurile necesare de suplimentare a personalului vamal în vederea întăririi controalelor și totodată a fluidizării traficului.

• De asemenea, a fost identificat personalul vamal disponibil a fi relocat în regim de urgență către frontiere, dacă situția o va impune.

“Aceste măsuri vizează creșterea gradului de securizare a frontierei externe a UE și creșterea capacității de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere. Precizăm că personalul vamal contribuie în mod permanent la asigurarea siguranței cetățenilor și garantarea securității și siguranței Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia”, conform ANAF.

Citește LIVE TEXT despre Războiul din Ucraina