Românii pot împrumuta statul prin noile emisiuni de titluri de stat Tezaur, care au maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% și 5,4%. Acestea sunt mai mari decât cele din februarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 01 – 28 martie 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 01 – 29 martie 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 01 – 28 martie 2022 în mediul urban și 01 – 25 martie 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale Poștei Române.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.