Pierderile institutiilor financiare din intreaga lume datorate crizei "subprime" se ridica la 140 miliarde de euro, potrivit unui reprezentant al autoritatii de reglementare din domeniul financiar din Japonia, citat de Reuters. Pierderile inregistrate de companiile din Statele Unite au totalizat aproximativ 55% din total.

Agentia de Servicii Financiare din Japonia (FSA) estimeaza ca pierderile cauzate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc (subprime) sunt de 22.000 de miliarde de yeni (215 miliarde de dolari), din care 12.000 de miliarde de yeni reprezinta pierderile companiilor din Statele Unite, a declarat Takafumi Sato, presedintele FSE.

Companiile europene au totalizat pierderi de 8.000 de miliarde de yeni, in timp ce cele din Asia si Canada au consemnat pierderi de 1.400 miliarde de yeni, a mai spus Sato.

Criza subprime a izbucnit in vara anului trecut in Statele Unite ale Americii, dupa ce piata imobiliara americana s-a prabusit ca urmare a investitiilor bancilor in creditele ipotecare cu grad ridicat de risc.