Aștept să vină acel moment în care să văd și eu un funcționar public preocupat în mod real, să aibă satisfacție când vede că ceea ce face el are rezultat în domeniul în care lucrează, a declarat Robert Cazanciuc, de la PSD, vicepreședintele Senatului.

Robert CazanciucFoto: Agerpres

„Nu trebuie să mă bucur că l-am prins, gata: Raport de control, l-am ars, repede la șefu’! M-aș bucura să-l văd pe cel care vine în control să spună: Uite, aici cred că este greșit, aici legea este clară. Ai termen să remediezi ceea ce e greșit. Dacă a doua oară, a treia oară nu ai respectat, atunci discutăm de alte lucruri”, a spus Cazanciuc, într-o conferință.

  • De foarte multe ori ai impresia că funcționarul nu vrea nimic altceva decât să se bucure de el. Ai sentimentul că în ultimii ani, din păcate, țara pare să lucreze pentru a crea un sistem ca să se bucure de el. Toată lumea trăiește ca să se bucure sistemul.
  • Toată lumea trebuie să lucreze ca fiecare dintre noi să se bucure de viața lui, celui din jurul lui, să ne bucurăm împreună dacă putem.

Exemplu de atitudine „halucinantă” a unui angajat de la Apele Române

„Dau un exemplu halucinant de atitudine a unui funcționar. Merg în fiecare an la Gura Humorului de Paște sau de Crăciun. O să merg și săptămâna viitoare”, a spus Cazanciuc.

  • Am asistat anul trecut la o situație halucinantă.

„Vine un băiat cu un jeep Mitsubishi Pajero în curtea pensiunii în care eram. Eu sun repede proprietarul: Ai un client gras, du-te să stai de vorbă cu el. Se duce. De unde era omul? De la Apele Române de la Suceava”, a spus vicepreședintele Senatului.

Ce a povestit Cazanciuc:

„De ce venise omul?

Prin curtea pensiunii curge un pârâu pe care femeia l-a amenajat pe banii ei. A venit la un moment dat viitura și a rupt malul pârâului făcut din lemn.

Omul de la Apele Române a zis: Doamnă, trebuie să vă amendăm!

Femeia: Măi băiete, eu am crezut că tu vii să mă ajuți, vii să mă întrebi când poți să vii un un buldozer de la Apele Române.

Omul: A, păi trece pe la dumneavoastră!

Femeia: Domnule, nu e la mine în cartea funciară pârâul ăsta al vostru. E la voi”

Cazanciuc consideră că este o atitudine ireală din partea unui funcționar.

„El era acolo și îi străluceau ochii că mai dă o amendă. El nu se bucura că are ocazia să fie parte a unui proiect prin care să refacă ceva și să dea o mână de ajutor acelui om care oricum investise din bugetul lui”, a mai arătat el.