Câmpulung stă foarte prost cu rețeaua de apă și canalizare, deși a fost al doilea oraș din România care avea apă la robinet, susține Elena Lasconi, primar în Câmpulung Muscel.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Prin Ministerul Mediului, pe PNRR, vrem să depunem pentru insule de colectare selectivă și platforme îngropate și extinderea rețelei de canalizare și apă. Aici stăm foarte prost. Deși Câmpulung, paradoxal, a fost al doilea oraș din România care avea apă la robinet, acum toate conductele sunt de peste 100 de ani și ar trebui să le schimbăm și pe acestea”, a spus ea, într-o conferință organizată de Oxygen Events.

  • Nu poți să faci numai cârpeală la infinit, cum s-a făcut până acum, în sensul că dai cu un pic de asfalt înainte de alegeri și cam atât. Dedesubt totul explodează.
  • Avem foarte multe situații de genul acesta în oraș. Noi am zis că vrem să începem cu partea de dedesubt, să o facem ca la carte și apoi să ne gândim la a investi bani pentru asfaltare.

„Pentru mine, PNRR este ca un Moș Crăciun. Eu îl iubesc pe Moș Crăciun și din acest motiv am zis că nu vreau să ratez nimic din PNRR. Am accesat aproape jumătate din tot bugetul pe tot Argeșul”, a precizat Lasconi.

  • Până a apărut PNRR am depus pe POIM pentru dezinfectant, tablete, pentru perioada asta de pandemie. Am profitat de asta.

“Când se va deschide C10 vom depune (proiecte n.r.) de cel puțin 2,4 milioane euro. Vrem să cumpărăm vreo 8 autobuze electrice. Noi stăm foarte prost cu transportul. Vrem să luăm stații de așteptare inteligente. Vrem să depunem pentru a avea un PUZ pe zona centrală, care ne va ajuta foarte mult”, a mai afirmat ea.