​Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur pe 1 și 3 ani la dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%, informează Ministerul Finanțelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 02 – 26 mai 2022 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 02 – 27 mai 2022 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
  • Între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban și 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.