Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 112) este 25 mai 2022, inclusiv, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Declaratia Unica 2022Foto: Monitorul Oficial

Declaraţia unică se completează şi se depune de persoanele fizice care, în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

Conform sursei citate, declaraţia se completează şi se depune şi de persoanele fizice care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Totodată, ANAF reaminteşte că, atât prin Formularul 230, cât şi prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private.