​În încercarea de a recupera din prejudiciile stabilite de instanțele penale, ANAF va organiza în 17 iunie primele licitații privind valorificarea a șase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei. Bunurile în cauzã au fost sechestrate într-un dosar penal de luare de mitã și complicitate la spãlarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naționale Poșta Românã, Dan Mihai Toader.

Lucian Heiuş, președintele ANAFFoto: Agerpres

"Pe lângã combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare voluntarã, ANAF își propune și sã recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de cãtre instanțe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul sãu de executãri silite cazuri speciale, ANAF organizeazã, pe 17 iunie, primele licitații privind valorificarea a șase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”

De la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reușit sã recupereze aproximativ 60 de milioane de lei.