Fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Valentin Mavrodin, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație la CEC Bank.

HotNews.roFoto: Hotnews

Asta după ce Mirela Călugăreanu, fosta șefă ANAF, a eliberat postul. Practic, pentru că a plecat la Curtea de Conturi (consilier de conturi), a pierdut și funcția de membru, un post fiind acum liber.

Valentin Mavrodin a mai fost anterior președinte CA, dar Florin Cîțu l-a înlocuit, în timpul mandatului său de ministru, cu Călugăreanu.

După ce a plecat din minister, el s-a dus în mediul privat, iar în tot acest timp și-a păstrat funcția de membru în CA.

De precizat că Florin Cîțu a încercat să înlocuiască doi membri la începutul mandatului său, dar pentru că cei propuși nu îndeplineau cerințele cerute de Banca Națională, nu a reușit.

Propunerile pentru astfel de funcții sunt evaluate de Banca Națională, iar mediul politic nu poate pune chiar pe cine dorește.

Sunt aceleași criterii ca în cazul unei bănci private. Persoanele trebuie să fie adecvate din punct de vedere al experienței. De exemplu, un membru neexecutiv trebuie să aibă 10, din ultimii 12 ani, experiență relevantă în zona bancară.

De precizat că Valentin Mavrodin a plecat din Ministerul Finanțelor după ce a câștigat în primă instanță procesul pe reorganizarea cu indicii de nelegalitate (conform Curții de Apel) făcută de Florin Cîțu. Ulterior, el a decis să-și dea demisia din cadrul Ministerului Finanțelor și a plecat în zona privată.