Când se scot posturi la concurs la nivelul ANAF, concurența este incredibil de mare. Vă dau exemplu: pentru aparatul propriu au fost 71 de posturi (scoase la concurs) și au fost înscriși 690 de doritori, a declarat Lucian Heiuș, președintele Fiscului.

Lucian Heiuş, președintele ANAFFoto: Agerpres

„În ultimii 5-6 ani, numărul mediu de posturi vacante la nivelul agentiei este de 2.500. Problema cea mai mare a ANAF este gradul de îmbătrânire a personalului. Aici am luat niște decizii. Posturile care s-au scos, puține la număr, 260, la București și Ilfov unde era cea mai mare nevoie, în general au fost de debutanți și asistenți pentru a veni o noup generație de economiști și juriști care să lucreze în ANAF”, a spus el, în cadrul unui eveniment organizat de DC News.

  • Îmi doresc ca atunci când constrângerile financiare, bugetare se vor relaxa, să continuăm aceste noi concursuri pentru a veni în rândul agenției tineri care să poată să se formeze și să creeze niște valuri succesive de finanțiști, fiscaliști care să lucreze cu dedicație în interiorul ANAF.