Am semnat deja, dimineață, și se vor demara controale la 140 de mari contribuabili, ca urmare a unei analize de risc, a declarat, pentru HotNews.ro, Lucian Heiuș, președintele ANAF, precizând că s-a făcut o analiză de risc în acest sens.

Lucian Heiuş, președintele ANAFFoto: Agerpres

“Am semnat delegări de competență, pentru că nu avem suficienți inspectori la direcția de mari contribuabili. S-a delegat competența și către direcțiile regionale ale Finanțelor Publice din teritoriu. Se vor începe controale cu inspectori din cadrul lor”, a explicat el.

Potrivit acestuia, durează 4-5 zile până se comunică avizele.

„Toate controalele nu se fac decât în baza unei analize de risc. Se analizează toate elementele care duc la existența sau inexistența unui risc în activitatea companiei, și dacă riscul cuantificat, se demarează procedura”, a explicat Lucian Heiuș.

  • Mi-e greu să spun ce au făcut, ce n-au făcut.

“De obicei noi verificăm modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate și analizăm cheltuielile care sunt înregistrate în scopul de a-și reduce profitul. În final cam aici se discută. Analizăm și rambursări de TVA, dacă e cazul. Un control la un mare contribuabil durează câteva luni bune. Discutăm de o activitate foarte intensă”, a afirmat președintele ANAF.

HotNews.ro va publica în cursul zilei un interviu cu președintele ANAF în care am discutat despre controalele la persoane fizice și firme, la ce se uită, ce se dorește, Declaratia unică și altele.