O recomandare: dacă ne uităm la conflictul din Ucraina și vedem că e posibil să se prelungească dincolo de sfârșitul acestui an și gazul e posibil să fie folosit ca armă în aceast război, cred că o prioritate zero pentru oamenii din această țară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor, a declarat Valentin Lazea, economist șef la BNR, într-o conferință organizată de ziarul Bursa.

Valentin LazeaFoto: Hotnews

„Nu cred că există vreo altă formă de a cheltui banii. Bineînțeles, acum e periaoda vacanțelor, oamenilor nu le stă mintea decât la vacanțe, dar după ce se vor fi terminat nu cred că există altă prioritate care să fie mai importantă decât izolarea termică a clădirilor, fără a mai aștepta să vină statul, primăria sau nu știu cine ca să le facă acest lucru”, a spus el.

Potrivit acestuia, oricine are puși 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru.

„Cine nu are 5.000 de euro puși deoparte, să apeleze la bănci. Cred că băncile în acest context, în această toamnă, ar trebui trebui să facă un efort special pentru a promova acest tip de creditare pentru izolarea termică a clădirilor. Nu există altă formă de creștere a eficienței energetice, alta decât economisirea. Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp și cu un efort financiar minim”, a mai afirmat Valentin Lazea.