Impunerea unei taxe de 40% pe retrageri în domeniul jocurilor de noroc va avea ca efect direct, în segmentul gamblingului online, reducerea numărului de jucători de pe site-urile licențiate în România și migrarea lor către o zona site-urilor ilegale, nelicențiate în România, arată Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND).

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, spune comunicatul, pierderile vor fi pentru toate părțile – jucători, operatori licențiați dar și Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, vor scădea pe termen scurt și mediu.

“Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc, retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei. Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmărește câștigul cu orice preț ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling online fiind mai degrabă o sursă de reducere a stresului cotidian”, a declarat Odeta Nestor, președinte AOJND.

În România, statisticile arată că aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfășoară pe site-uri licențiate în România.

AOJND estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activității. În plus, ar obliga operatorii la reducerea drastică a investițiilor în unități de dezvoltare de software locale, în publicitate, dar mai ales în ceeea ce privește sponsorizarea sportului românesc.