Roma, Madrid, Londra? Un raport al NerdWallet recent publicat dezvăluie care orașe din Europa sunt cele mai accesibile din punct de vedere al achiziției unei locuințe. Pandemia a deschis porțile muncii de acasă sau a celei remote, astfel că mulți lucrători nu mai sunt legați de un anumit oraș pentru a-și putea desfășura activitatea.

Biciclisti in BucurestiFoto: Vadim Ghirda / AP - The Associated Press / Profimedia

Ca urmare, mutarea în străinătate și lucrul de acolo a devenit o idee pe care mulți oameni o iau în calcul.

Având în vedere acest lucru, experții de la NerdWallet au analizat 30 de orașe europene pentru a determina care destinații sunt cele mai bune și cele mai accesibile pentru cumpărătorii de apartamente. Raportul a luat în considerare o serie de elemente, de la venitul mediu lunar, costul estimat al ratelor bancare, prețurile locuințelor, calitatea Internetului, dar și numărul de parcuri, restaurante și accesul la lanțuri cunoscute de cafenele.

Madrid, Viena și București sunt pe primele 3 locuri, potrivit raportului.

Capitala spaniolă Madrid ocupă primul loc cu un scor total de 100,4/150. Centrul Madridului este renumit pentru bulevardele sale elegante, clădirile istorice și muzeele renascentiste și de artă contemporană. Orașul plin de viață are una dintre cele mai ieftine rate medii lunare ale creditelor ipotecare, la doar 355 de lire sterline pe lună (416 euro), ceea ce înseamnă că locuitorii dispun de un venit mai mare destinat restaurantelor, cluburilor și barurilor din oraș.

Pe locul doi se află uimitorul oraș Viena din Austria, cu un scor general de 96/150. Așezat pe Dunăre, orașul austriac, adesea numit Capitala mondială a muzicii clasice, găzduiește foarte multe săli de concerte, dispunând de asemenea de 2.000 de parcuri de explorat pentru o plimbare relaxată sau exerciții în aer liber, în timp ce cei care caută un abonament la sală pot găsi unul la un preț mediu de doar 21,74 GBP pe lună (25,5 euro)

Bucureștiul, capitala României, își asigură locul al treilea, cu un scor de 94,2/150. Centrul cultural, industrial și financiar al României are multe de oferit pentru noii proprietari: de la cele 2.224 de restaurante - inclusiv faimosul Caru' cu bere care servește preparate din bucătăria autentică - până la Internetul foarte bun, ideal pentru lucrul la distanță.

Pe ultimul loc pe listă și, prin urmare, considerată unul dintre orașele mai puțin dorite din Europa pentru cei care cumpără pentru prima dată, se află capitala Bulgariei, Sofia, cu un scor general de doar 53/150.

Citește articolul integral pe NerdWallet.