Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune, într-un interviu pentru HotNews.ro, că pentru încălzirea locuinței folosește iarna o pompă de căldură geotermală instalată de părinții săi în urmă cu aproximativ 30 de ani, ea evitând să spună ce temperatură are în casă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der LeyenFoto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia Images

“Este eficientă din punct de vedere energetic și de lungă durată și oferă temperaturi constante”, a spus Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Ea a răspuns astfel fiind întrebată ce temperatură are în casă în timpul iernii.

Șefa Comisiei Europene a mai spus că „planul de pregătire își propune în premieră să organizeze reducerea cererii de gaze și economisirea de energie, la nivelul UE și la o scară fără precedent. Iar aici fiecare are rolul său”.

  • „Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade”, a precizat Ursula von der Leyen.

CITEȘTE ȘI: Ce ne așteaptă la iarnă? Șefa Comisiei Europene: Cu cât economisim mai repede și mai mult, cu atât vom fi mai în siguranță. Trebuie să ne pregătim pentru o întrerupere chiar completă a aprovizionării cu gaze rusești