Contribuabilii ce țin de ANAF Sector 4 nu pot obține unele documente, unii dintre ei ajungând să se plângă pe diferite grupuri.

ANAF - FiscFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Fiscul a informat o persoană, de exemplu, că nu i se poate elibera certificat de atestare fiscală întrucât nu poate fi accesată baza de date ca urmare a unor probleme tehnice.

Conform informațiilor HotNews.ro, se știe de problemă, se lucrează la rezolvarea lor prin Centrul Național pentru Informații Financiare (CNIF), ce ține de Ministerul Finanțelor. E posibil ca până săptămâna viitoare să se rezvolve problema, dar nimic nu e sigur.

Chiar ANAF, într-un comunicat privind datornicii, spune că „baza de date care găzduiește sistemul de administrare a creanțelor fiscale de la nivelul Administrației Sector 4 a Finanțelor Publice a întâmpinat probleme tehnice, motiv pentru care publicarea pe portalul www.anaf.ro a listei contribuabililor cu obligații fiscale restante la 30 iunie 2022 și neachitate la data de 31 iulie 2022, administrați de organul fiscal menționat, se va realiza la o dată ulterioară”.

ANAF a tot avut probleme în ultima lună, unii contabili chiar nu au reușit să trimită unele declarații până la 12 noaptea pe data de 25 iulie. Mai mult, următoarele zile după data de 25, pe site era afișat mesajul că sunt disfuncționalități.