Moneda virtuală Bitcoin a coborât sâmbătă sub 20.000 de dolari pe unitate, continuând o scădere care i-a redus valoarea cu aproape 60% faţă de cel mai ridicat nivel al acestui an, transmite Reuters, potrivit News.ro

Bitcoin pierde accelerat din valoareFoto: DreamsTime

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut sâmbătă cu 1,5%, la 19.946 dolari pe unitate, în declin cu 298 dolari faţă de închiderea sa anterioară.

Moneda este cu 58,7% sub maximul anului de 48.234 de dolari atins pe 28 martie.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a scăzut între timp cu 2,76 %, până la 1.467,2 dolari pe unitate, pierzând 41,60 dolari faţă de închiderea anterioară.

Scăderea Bitcoin vine evoluţia slabă de vineri, care a scăzut concomitent cu declinul acţiunilor de pe Wall Street. Toţi cei trei indici de referinţă ai bursei din New York au încheiat tranzacţiile de vineri în declin cu peste 3%.

Slăbiciunea activelor de risc a venit după ce şeful Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a avertizat că nu se aşteaptă la încetarea rapidă a majorării dobânzilor în scopul temperării inflaţiei.

„Bitcoinul a scăzut sub 20.000 de dolari pe unitate deoarece investitorii se aşteaptă ca un weekend plin de pesimism (la reuniunea Rezervei Federale) la Jackson Hole să scadă sentimentul”, a declarat sâmbătă Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.

„Bancherii centrali europeni şi asiatici vor fi probabil mult mai pesimişti decât preşedintele Fed Powell şi asta îi face pe mulţi traderi să fie pregătiţi pentru o deschidere slabă duminică seara”, a adăugat el. Ultima oară când Bitcoin a fost tranzacţionat sub 20.000 de dolari pe unitate la mijlocul lunii iulie.

Foto: DreamsTime