Unicredit Tiriac Bank a inregistrat anul trecut un profit net de 263,1 milioane de lei, echivalentul a 78,8 milioane de euro, in crestere cu 50,3% fata de anul anterioar, profitabilitatea bancii fiind sustinuta mai ales de avansul serviciilor bancare pentru companii, potrivit lui Rasvan Radu, presedintele executiv al bancii, citat de NewsIn. Valoarea activelor totale ale institutiei bancare a ajuns la 3,8 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut.

"Cresterea profitabilitatii bancii, determinata indeosebi de segmentul corporate si de activitatea de trezorerie, este in conformitate cu obiectivele fixate de noi si depaseste nivelul pietei", a spus Rasvan Radu.

Profitul brut a urcat cu 27,1%, pana la 407 milioane de lei (121,9 milioane de euro), determinat de o crestere cu 14,1% a veniturilor si cu 4,8% a costurilor operationale.

Volumul creditelor acordate de Unicredit Tiriac Bank, care include si imprumuturile finantate direct de banca mama, a avansat anul trecut cu 37%, pana la 10,9 miliarde de lei (3,3 miliarde de euro).

Cea mai mare parte a acestora a fost acordata pe segmentul pentru companii, unde volumul creditelor a ajuns la 7,7 miliarde de lei la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 44% fata de decembrie 2006. Pe segmentul adresat populatiei, creditele acordate de banca au ajuns la 2,9 miliarde de lei, in crestere cu 25,4% fata de finalul anului trecut.

Pe segmentul de servicii bancare personalizate, banca gestioneaza un portofoliu cu o valoare totala de peste 700 milioane de lei, pentru peste 1.000 de clienti. Valoarea acestor active administrate de Unicredit Tiriac Bank a avansat cu 50% anul trecut.

Pe partea de finantari imobiliare pe segmentul serviciilor adresate companiilor, volumul portofoliului a ajuns anul trecut la 3,5 miliarde de lei, valoarea bilantiera crescand cu 38% fata de finalul lui 2006, la 2,1 miliarde de lei.

Volumul depozitelor a crescut cu 14,6% anul trecut, la 6,5 miliarde lei.

Din punctul de vedere al eficientei, raportul intre costurile administrative si veniturile totale a fost anul trecut de 53,4%, cu 4,7 puncte procentuale peste nivelul de anul trecut.

In privinta calitatii activelor, banca a raportat un cost al riscului de 0,7 puncte procentuale. Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) al bancii a fost anul trecut de 21,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) a ajuns, in 2007, la 2,5%.

La sfarsitul anului trecut, Unicredit Tiriac Bank detinea o retea de 141 de unitati.