Angajamentul nostru ca Guvern este să avem un buget aprobat de către Parlament în luna noiembrie a acestui an pentru a oferi predictibilitate economiei, investitorilor, dar și o strategie fiscal-bugetară care să ne dea imaginea modului în care va funcționa abordarea statală în sprijinul economiei, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Adrian CaciuFoto: Guvern, Facebook

„Acolo se vor regăsi și elementele de prognoză concretă privind numărul de salariați, salariu mediu, evoluția PIB și toate elementele pe care le vedem”, a spus el, într-o conferință DC News.

Referindu-se la datele INS privind creșterea economică pe trimetrul II, el a spus că este: „rezultat, în fapt, al modului în care companiile din România au răspuns provocărilor cu care s-au confruntat. Este un rezultat pozitiv pe care l-am așteptat și în întâmpinarea căruia am venit cât am putut din perspectiva guvernamentală, limitați de resursele pe care statul le deține”.

„Avem o rugăminte către dvs. dar și către companii sau mediu de afaceri să ne atragă atenția când începem să adormim în acest parteneriat pentru că instituțiile de stat, nu neapărat cei care le conduc au această... aplecare către somn, câteodată”, a mai afirmat el.

Economia României, spune Câciu, va crește în acest an mai mult decât a fost prognozat în prognoza de vară.

• N-o să vă dau cifra. Aștept prognoza de toamnă pe care construim bugetul.

CNSP estima pentru acest an, în vară, o creștere economică de 3,5%, iar pentru 2023 de 3,7%.

„Astăzi am avut o serie de discuții inclusiv cu FMI care începe să fie mai optimist din perspectiva stabilității. Nu suntem rupți de realitate. Suntem foarte prudenți. Ceea ce facem în fiecare zi este să menținem stabilitatea. Când menții stabilitate, începi să creezi perspective”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.