ANAF a anunțat luna trecută că a făcut o “vizită” în Dragonul Roșu. Una dintre pozele puse de Fisc pe Facebook ne arăta că doar vreo 2 magazine erau deschise, restul având obloanele trase: adică erau închise.

Control ANAF in Dragonul RosuFoto: Facebook - ANAF

HotNews.ro l-a întrebat pe șeful Fiscului, Lucian Heiuș, ce poate face instituția în astfel de cazuri, în care găsește magazinul închis.

„Este o practică curentă. Atunci când încep acțiunile ANAF sau ale altei instituții în acest gen de angro, mulți închid. Când le facem noi și mergem la cât mai multe societăți, am stabilit o procedură simplă: dacă găsesc un magazin de acest gen închis, îl sigilez și trebuie să vină. Că vine pe loc, că vine peste o oră, peste două tot trebuie să vină proprietarul și văd ce e înauntru”, a spus Heiuș.

  • Atunci când va merge ANAF în controale și găsește aceste standuri închise, vor fi sigilate și trebuie să vină. N-are ce face.

„Acțiunea din Dragonul Roșu a fost făcută în colaborare cu Poliția Română și ne-am dus țintit la anumite societăți comerciale care erau demult în vizorul nostru sau al Poliției. Deci nu am mers la întâmplare la o acțiune generală. Știu că au fost confiscate 35.000 de produse textile”, a explicat șeful Fiscului.