Totul este contradictoriu, când mă uit la România: dacă poți demonstra că 1 este un număr și că 99 este sub 100, poți demonstra și opusul în România, a declarat Andrew Noble, ambsadorul Marii Britanii în România, într-un eveniment la care participau mai mulți investitori străini.

Andrew NobleFoto: Hotnews

El a dat și un exemplu în acest sens:

„România are una dintre cele mai rele statistici în ceea ce privește sistemul de Educație din Europa (în sensul că avem mulți analfabeți n.r.). De asemenea, produce extraordinari absolvenți. Unele dintre cele mai bune creiere pe care le întâlnești internațional sunt pregătite în România, în școli și universități românești”, a afirmat el.

El crede că România este o țară creativă și rezilientă.

„Este foarte important să te uiți la realitatea practică, nu la teorie. Să vă reamintiți că românii sunt probabil cei mai răi susținători în ceea ce privește promovarea țării. Poți demonstra ușor că România eșuează la una, la alta. (...) Nu vă așteptați de la oameni să aibă o părere bună vizavi de ei sau de Guvern. Aici este un punct în care românii și britanicii sunt la fel”, a mai arătat ambasadorul Marii Britanii.

El le-a spus investitorilor străini că ceea ce nu vor putea evita în România este birocrația.

„Natura birocratică a României reprezintă o problemă semnificativă. Aveți nevoie de răbdare, de buni consultanți, de buni parteneri locali. Partenerii locali buni sunt disponibili, avocați buni sunt disponibili”, a explicat el.