De la jumătatea acestui an, ANAF a pornit controale masive la persoane fizice. De asemenea, Fiscul a extins competența la Direcțiile regionale ale Finanțelor.

ANAFFoto: Hotnews

Ei bine, acum ANAF a pregătit un ordin prin care se decide cine va printa "Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor".

Proiect ANAF printare proces verbal persoane fizice - click pentru a deschide

Conform documentului, formularul are regim special şi se tipăreşte prin unităţi specializate, pe baza comenzilor primite din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice și din partea direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice pentru serviciile de verificări fiscale din cadrul acestora și pentru structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate acestora.

Direcția generală control venituri persoane fizice, direcțiile generale regionale ale finanțelor publice și unitățile subordonate acestora vor lua măsuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor.

Citește și:Cum se vor desfășura controalele ANAF la persoane fizice din iulie

Reamintim că ANAF mai are un ordin în dezbatere prin care va putea emite online mai multe documente ce țin de verificarea persoanelor fizice.

Ce controale desfășoară ANAF zilele astea / 10 acțiuni ale instituției: de la nunți, botezuri și cluburi de noapte, la persoane fizice și influenceri