Cred că fiecare generație a plătit un preț, a avut un cost. Bunicii și străbunicii noștri au plătit prețul războiului, a declarat Florin Andrei, macroeconomist, prof. asociat ASE, fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Ulterior, bunicii sau părinții au plătit prețul foametei, al revenirii post-război, a urmat apoi perioada comunistă, perioada anilor '90 care era o mișcătoare și șomajul creștea foarte puternic. Economia de piață nu știam ce înseamnă și cum se va reașeza”, a spus el.

  • Noi generația noastră, plătim și noi un preț: prețul trecerii la o altă formă de energie, de consum energetic.

„Trecerea la energia verde este foarte costisitoare. Deși energia verde este ieftină, trecerea spre ea este foarte costisitoare. Cred că acesta este prețul generației noastre, prețul pe care noi am început deja să-l plătim și o să-l mai plătim încă pentru niște ani”, a afirmat el în cadrul unui eveniment organizat de Oxygen Events.

  • Anul acesta, 2022, eu îl văd cumva și de relansare, de recuperare a ce nu am putut să facem în anii precedenți. Mă refer și la ceea ce înseamnă partea de office, investiții, cheltuieli corporate, cât și ceea ce înseamnă pe plan social, uman.
  • Toată populația a fost anul acesta în vacanță, să cheltuie, să revină, să refacă ceea ce nu a făcut, dar în anii următori ce vom face?

“În anii următori cred că se va vedea acest recul și vom conștientiza că trebuie cumva să ne regândim stilul de viață în noua realitate”, a mai arătat Florin Andrei.